Tehnički pregled

tehnicki pregled vozila

Tehnički pregled je najbitniji element pri registraciji Vašeg vozila. Posebno je važan redovni tehnički pregled vozila i važno je napomenuti da se on može izvršiti 30 dana pre podnošenja zahteva za registraciju ili nakon isteka roka već postojeće saobraćajne dozvole (registracione nalepnice).

Ukoliko je automobil sudelovao u saobraćajnoj nesreći ili se desilo oštećenje na vozilu koje bi moglo da ugrozi bezbednost saobraćaja, vrši se tzv. vanredni tehnički pregled. Ovoj vrsti pregleda može se podvrgnuti i vozilo koje je na redovnom tehničkom pregledu imalo neispravnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preko svojih inspektora može narediti kontrolni tehnički pregled ukoliko postoji sumnja u tehničku ispravnost određenog vozila.

Dokumenta potrebna za fizička lica su samo lična karta i saobraćajna dozvola. Što se tiče dokumentacije za pravna lica, ona treba da obuhvata sledeće: izvod iz APR, potvrde iz banke o izvršenim uplatama i ovlašćenje na memorandumu za overu saobraćajna dozvole.

Ukoliko se radi o vozilu kupljenom na lizing, potrebno je sledeće za fizička lica: izvod iz APR-a, lizing kuće, potvrde iz banke o izvršenim uplatama, ovlašćenje na memorandumu za overu saobraćajne dozvole i potvrda lizing kuće za registraciju vozila.

Ako se radi o vozilu na lizingu za pravna lica, potrebno je sledeće: izvod iz APR-a, lizing kuće, izvod iz APR korisnika lizinga, potvrde iz banke o izvršenim uplatama, ovlašćenje na memorandumu, ugovor o lizingu i potvrda lizing kuće.

Stanica za tehnički pregled morotnih vozila "Cesta 2010" vrši usluge tehničkog pregleda za sledeća vozila:

  • - autobuse
  • - teretna vozila
  • - priključna vozila
  • - putnička vozila
  • - motocikle
  • - skutere
  • - traktore
  • - ostala vozila

Tehnički pregled se vrši na najsavremenijoj opremi nemačkog proizvođača HOFMAN gde vlasnik vozila može pregledati svoje vozilo i dobiti pouzdane i tačne podatke o tehničkoj ispravnosti vozila. Takođe posedujemo i instrument za proveru tehničke ispravnosti motocikala i skutera kao i traktora i radnih mašina.

Oprema je prilagođena evropskim standardima. Kod provere sile kočenja vozila ne dolazi do habanja pneumatika.

VRH